Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Mi a baj a világgal?

2013.07.04. 20:21 Dharmamestertanitvanya

A blögölős írásaim miért nyúlfarknyi és kutyafarknyi hosszúságúak – és nem hosszú fejtegetések? Mert az élet egyszerű, tökéletesen egyszerű. Végtelenül egyszerű. Az őrült majom bonyolítja el. Csakis az őrült majom; minden más lény a bolygón kezdetlegesebb, kevésbé fejlett idegrendszerrel rendelkezik, így hát ők nem filozófálnak, nem tudálékoskodnak, nem háborúznak, nem aggódnak, nem ijesztgetik egymást vallásos tanokkal. Bezzeg a szőrtelen őrült majom! Saját hitének mennyországát kínálja fel mindenkinek, aki pedig ezt követni nem akarja, annak a pokol tüzét! Azért írok, s igyekszem mindig: egyszerűen írni. Mert a létezés, fizika, biológia, erkölcs törvényei egyszerűek. Miért szidom a világot? Mert őrült majommal van tele, azért! Nem az Isten teremtette őket ide. Itt élnek (őskorral foglalkozó történészek szerint) 160 000 éve, mi vagyunk a leszármazottaik, ha a valóságos egyedüli Isten teremtményei lennénk, nem lennénk ilyen borzalmas állatok! Azért egyszerűek az írásaim mert nem értek egyet az elismert szerzők tengernyi szófosásával. Csak néhány ezekből a hatalmas elméjű gondolkodókból: Oso, Khalíl Gibrán, Rhonda Byrne. Oldalakon, könyveken át képesek fosni a szót, valamiről amit értéknek képzelnek. Valami szellemi lényegről melyet csak alig képesek megragadni. A jó és a rossz minden törvényét össze lehet ennyiben foglalni: AD ASTRA PER ASPERA (a csillagok felé keserűségeken át). Legrövidebb értelme: énteőmitiők haladjunk mindig a jó felé, még akkor is hogyha nehéz, vagy ha nem lehet. Az őrült majom vásárolja az említett őrült majmok förmedvényeit. Csoda-e ha a világ teremtője ezt látva a nevetéstől gurul, és hagyja hogy a bolygó őrült majmai úgy pusztítsák el egymást ahogyan csak kedvük tartja? Ezért rövidek bölcs publikációim, nem a szót akarom fosni. Csak mondani valami keveset, ami nem mellébeszélés hanem lényeg. Ez volt a mentegetőzésem. Következzék emberi nagyságunknak méltatása.

”The only necessary thing for triumph of evil is for good men to do nothing” (Az egyedüli szükséges dolog a gonosz győzelméhez: hogy a jó emberek semmit se tegyenek)

Edmund Burke

Mi fogja a világot elpusztítani? AZ ŐRÜLT MAJOM! (Szentgyörgyi Albert tudósunk nevezte így az ember[isége]t, volt-e igaza?)

Néhány évszázaddal (kettővel!) ezelőtt importálták amerikai hajósok a feketebőrűeket Afrikából az újvilág gyapot- és cukornádültetvényeire, niggereknek nevezték ezt az olcsó munkaerőt, gazdától függött hogy a rabszolgának hogyan ment a sora. Tréfás hogy éppen a szentnek tartott CONSTITUTION országába hordták a ”feketemunkásokat”, úgy kezdődik ez alkotmány hogy ”Minden ember szabadnak és egyenlőnek születik...” Tréfás? A niggerek nem nevettek. A gyarmatosító őrült majom kifosztotta ahogyan csak tehette Afrikát, vásárolták fel a mahagónit a feketéktől s kifizették őket pénz helyett pálinkával. Most a gyémántot hordják el onnan. A fehérbőrű majmok a külföldi felvásárlók, a feketebőrű szegénységben élő majmok pedig még szerencsétlenebb fekete majmok fölött hatalmaskodnak, hogy ezek a szerencsétlenek a kitermelt gyémántból ne tudjanak, ne akarjanak, ne merjenek ellopni egyetlen apró kövecskét sem. Így pusztítja el a világot a majom, és egyéb csillogó ötletekkel.

Az egyik oldalon a majom kiszámolja hogy Afrikában a tömegek éhezését meg lehetne oldani potom néhány milliárd dollárból. Nem a meghatározott összeg a helytelen, a gondolatmenet az. Ha mindenki egyszerre nyer a lottón mi történik? A nyereményt szét kell osztani a nyertesek között, mindenkinek jut majd egy-egy dollár, senkinek nincs valós haszna a szétosztásból. Fejtegetve tovább: ha a világ nábobjait mind lefejezzük s a vagyonukat szétosztjuk a szegények között, azzal a problémát megoldani nem fogjuk, ha megetetjük a gazdagoktól elkobzott pénzen a szegényeket, akkor csak néhány hónapra oldottuk meg a nyomorúságban élők gondjait! Az őrült majmok ezt nem fogják fel, ők csak szétosztanák a milliárdosok pénzét mindenhova – szerintük az megoldás.

Sok érdektelen majom ”lerombolja” az afrikai törzsek életét. Mert fegyvert ad el nekik. Meglehetősen szomorú hogy segíteni sem kell a fekete majmoknak, fegyvert sem kell eladni nekik, hiszen kiirtják ők egymást akár bozótvágókésekkel is, mivelhogy olyan nyomorult helyzetben vannak hogy egymást bunkósbottal verik a vízforrások tulajdonjogáért, miután pedig a törzsük tagjai ittak, tovább püfölik az ellenséges törzset, mert az is eldöntendő hogy kinek az állatai igyanak először.

Az a baj a világgal hogy az őrült majom így osztja az igazságot.

igazsagossag.jpg

Karba tett kézzel nézzük hogy Szíriában 2011 óta (s már jóval azelőtt is) micsoda teljesítménnyel ölik, kínozzák, pusztítják egymást! Jól mondja E.B., győz a gonosz mert a jó emberek semmit sem tesznek. Álomvilágban él az őrült majom melyből ébredni kellene! Álomvilágban élt akkor is amikor a dicső kommunizmust szétterjesztette a világban. Azt álmodta, a kommunizmus az hasznos. Elvben ugyanis (csak ELVBEN) a legtökéletesebb, a munkásember aki verejtékesen dolgozik hogy megélhessen, végre kereshesse meg a kenyerét! Ez jó gondolat. Azonban aki a kommunizmusban hatalomra jutott, az nem a lélek, nem az erkölcs, nem a megértés szabályai szerint cselekedett, az diktátorrá vált. Miért? Azért mert ő is egy őrült majomnak volt a gyermeke, nem volt aki embert faragjon belőle. Az őrült majom azt hiszi hogy ébren van, holott alszik. Nem kizárólag a kommunizmus volt szörnyű, a kapitalista majom is őrült. A ”Good night and good luck” című film éppen egy ilyen hülyeségéről szól a USA-t benépesítő majomtársadalomnak, komoly boszorkányüldözések folytak a hidegháború alatt mindenféle kommunistagyanús amerikai állampolgárok ellen, eléggé ártatlan egyedek ellen, hiszen melyik ott élő kívánt volna kommunizmust oda? A kapitalista majom további őrültségeiről: a tökéletesnek képzelt kapitalista álomvilágában a majom nem veszi észre azt hogy a teljesen kötetlen szabadverseny, a szabályozásmentes piac oda vezet hogy néhány ügyesebb (gátlástalanabb), életrevalóbb (élelmesebb) majom cége az egekig nő majd, mialatt az összes más céget eltapossa a földbe; ő gazdagodik szinte megállíthatatlanul miközben mindenkit eltipor. Akiket pedig egészen eltipornak, elszegényednek, miközben a nagy cégek nem győzik felhalmozni a pénzt, azokból teremtődik olyan szegény réteg akiknek nincs megélhetésük. Elrontja ez a világot?

Mi a baj a világgal? Hogy az emberek teljesen felcserélik a fontos dolgokat a nem fontos dolgokkal. Mindenik 2 éves gyerek kütyüzik: okos telefonnal, ipoddal, tablettel (lapos, érintőképernyős gépecskével), egy átlagos harminc éves ember átlagos hatvan éves apja nem tudja hogy mik ezek az eszközök, s a jóléti társadalmak őrültmajom-gyermekei már akkor ezekkel játszanak, képeket töltögetnek segítségükkel az internetre fel meg le, mikor még annyi agykapacitásuk sincs hogy kitöröljék a saját seggüket. Ez a http://index.hu/tech/2013/04/22/gyerekek_es_az_internet/ cikk (s még vajon hány??) így nyilatkozik a jelenségről: ”A folyamat megállíthatatlan, de kellő odafigyeléssel hasznos lehet.” Úúúh, hát... hát nem mondod komolyan, hááát, tényleeeg!? Ha ilyen gondolkodásotok van, ilyen következtetések vontok le, ilyen kijelentéseket tesztek, akkor fogjatok kezet Stirlitzzel! Stirlitz a tréfa szerint a barátnőjével az utcán sétálgatott; egyszerre lövés hangja dördült, a barátnő a vérző mellkasához kapott s holtan rogyott össze. Stirlitz az ösztöneire hallgatva azonnal gyanút fogott! Egyszerű a magyarázat arra hogy ma minden kisgyerek internetezik s mindenféle digitális eszközöket használ! A gyerek éppoly gyorsan tanulja meg a rossz dolgokat is mint a jókat, ha olvasgatni tanítjuk s hasonlókra, azokat fogja gyorsan elsajátítani, ha kisállatokat nyuvasztani, abban lesz ügyeskezű. Miért tanulnak meg nagyon gyorsan ”dolgozni” az új szerkentyűkön? Mert az egész látásra-látványra megy ki, képeket-videókat néznek a gépeken leghamarabb. Nem vitatott tény hogy az ember (a legtöbb emlős állattal egyetemben) a szemével szedi össze a világról az információit, úgy 80%-át a teljes adatoknak. [Melyikük az elveszettebb a világban, a halló vak, vagy a látó süket?] A gyerekeket (ha a nevelőnek lehetősége van rá) úgy kellene tanítani hogy az iskolapadok koptatásának végeztével olyan tudása legyen hogy a Cambridge University vezetősége sírva könyörögjön neki hogy hozzájuk szegődjön el diáknak. A gyerekek – mert hagyják őket – inkább tableteznek, notepadeznek, lehet sorolni a gépecskék okosabbnál okosabb neveit!

Az a baj a világgal hogy az emberek felcserélik a fontos dolgokat a nem fontos dolgokkal. Meg sem tudják különböztetni őket. Süllyedő hajóban a kicsi lyukakat betömögetik, mialatt a sokkalta nagyobb lékeken zúdul be a víz! Így mentjük az úniót!

Fontosnak tartjuk a szemétgyűjtögetést a természetben, a szemétlerakókban a hulladék alapanyagai szerinti szétválogatásokat. Ha a szemételszállítás úgy lenne megszervezve hogy eleve szelektíven gyűjtse az ember otthon, úgy tehesse be a nagy gyűjtőkukákba a házi szemetét – akkor ez meg lenne oldva, nem kellene a kormány ilyen-olyan szemétfeldolgozásról szavazgasson, nem kellene infrastruktúrát létrehoznia mindenféle gyűjtésre, válogatásra, környezetvédelemre; másszóval, kézzelfogható példával: az óvónénik nem kellene soha, egyetlen napra sem szemétgyűjtésre vezényeljék ki a kisgyerekeket fekete műanyagzsákokkal, ha a sok agyhalott nyomorultlelkű paraszt kiránduláskor nem vetné szerte-szét az erdőn-mezőn az üres sörösdobozt, műanyagzacskót, leszakadt talpú szandált! Európa hol kezdődik? Utaztunk Ausztria felől keletre (2013), érkeztünk az E60 úton Románia felé, s né mit látok a határátkelő előtt 2-4 km-re! Zöld marslakószerű emberkék közmunkás nagy csapata (fényvisszaverő kabátkákban) szedi az úttest két oldalán a termőföldről a műanyagpalackokat (úgy el volt velük borítva a mező mintha termesztették volna őket), ismét mondom: magyar területen, a román határtól úgy 2-4 km-re! Európa Magyarországon kezdődik, a magyar-román határon. Ha eljön valaki nyugatabbról, francia, német, holland, etc. meglátja, albánoknak nevezi Románia lakóit. Meglepő? Magyarországtól nyugatabbra már eléggé civilizáltak az emberek ahhoz hogy nem szemetelnek, Európa a magyarnál kezdődik.

Fontos az embernek a törvényhozás, a véleménynyilvánítás a szemétlerakó helyeken történő szemétválogatásról, nem annyira fontos a szemét már otthoni szelektív gyűjtése.

Az USAban néhány vadkeresztény pap lelövi az abortuszokat végző orvosokat (ez így túl nagy általánosítás de volt ilyen példa). Fontos hogy a vadkeresztény tömörülés a kórházak előtt ugráljon hogy sok-sok szegény sorsú fiatal terhes lány szülje meg a babáját! Az nem fontos hogy az iskolákban rendesen, RENDESEN elmagyarázzák a gyermekeiknek hogy csakis felelőssen szexeljenek? Az nem fontos hogy az iskolás fiúk-lányok tudtára adják hogy a gumióvszer helyes használatát követően senki (szinte senki) nem ment még abortuszklinikára? Az iskolában a felvilágosítás az nem prűd ijesztegetésből kell álljon. ”Ne merj paráználkodni, mert mit szól az Úr!?” – ez nem fog egy fiatalt sem megállítani. Fontosabb a vallásos ijesztegetés mint az, hogy megtanítsuk őket arra hogy HA MINDENKI csakis felelősen szexel, akkor nem lesz több orvosi indok nélküli abortusz. Amennyiben valaki alapítványt akar létrehozni a nemkívánt terhességbe esett lányok segítésére (például hogy a gyereket megszüljék és örökbefogadó szülőknek adják), a politikusoknak ezerszer fontosabb és súlyosabb a törvényes keret, az alapítvány jogi háttere, mint az alapítvány jó működtetése.

Az emberek nem tudják megkülönböztetni a fontos dolgokat a nem fontos dolgoktól. Úgy tudjuk hogy a hindu vallás egyik ágához tartozó Gandhit azért gyilkolta meg a szintén hindu vallású Godse politikus mert attól félt hogy az erőszakmentesség tanait elfogadó hindukat az iszlám vallású indiaiak eltiporják majd. Ha ez nem elég majomőrültségnek: Godset egy bűntársával halálra ítélték és felakasztották, annak ellenére hogy Jawaharlal Nehru a miniszterelnök Ghandi fiaival együtt kérte, az összeesküvőket ne ítéljék halálra, az ugyanis nem lenne méltó az erőszakmentességet hirdető áldozat emlékéhez. Nem kell a bolygóra sátán aki a háttérben működve mindent megront s pusztulásba sodorja az őrült majmot, megy az őrült majom a pusztulásba maga! Yitzhak Rabint, Izrael azon miniszterelnökét aki talán a legtöbbet tette az izraeli-palesztin megbékélésért, nem egy iszlám vallású arab lőtte le, hanem egy ortodox zsidó, úgy gondolta hogy túl sokat enged meg a békés miniszterelnök a kutya muszlimoknak!

Miért van az rendben hogy... a süllyedő hajóban a kicsi lyukakat tömik csak be? A nagy lyukak betömése mind a problémáinkat oldaná meg. Az őrült majomnak fontosabb az hogy gyűléseket hívjon össze és problémákat vitasson meg az EU parlamentben. A gazdagabb országok így mentik az úniójukat, mely únióban a gazdagok által foganatosított törvények megengedte kiskapuk miatt (mint eddig is a világtörténelemben) a tehetős nagy cégek (multik s társaik) kegyetlenül kifosztják a közösség kisebb, szegényebb országait.

unio.jpg

A képeket loptam. Innen-onnan. Te meg ébredj, őrült majom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dharmamestertanitvanya.blog.hu/api/trackback/id/tr165391494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása