Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Éljen Dharma, éljen az igazság!

Friss topikok

Címkék

Does America have the best government in the world?

2013.04.14. 18:28 Dharmamestertanitvanya

Miért az USA államrendszere a legjobb és legtökéletesebb a világon? ”Thank you for smoking” című filmből idézek amikor így felelek a kérdésre:

Does America have the best government in the world?

Hatalmas az univerzum, csak a mi galaxisunk tartalmaz kb. 300 milliárd csillagot. Léteznek valahol messze más bolygókon értelmes lények. A mi planétánk a büntető-egység, ide küldi a Sorsügynökség az univerzum selejtjét, a szemetet. És a bolygón a leghülyébbeket Amerikába küldik. Nem én állítom, nálam sokkal okosabbak állítják (Michio Khaku amerikai természettudós) hogy hatalmas, híres, legkeményebb egyetemek MIT, Harvard, Yale tele-tele vannak külföldi doktorfiókákkal, a kutatóintézetek tele-tele vannak külföldi tudósokkal, biztosan azért mert az amerikai iskolák, utána egyetemek olyan sok ragyogó tudóst termelnek ki!

Annyira sötétek, buták az emberek ezen a bolygón hogy siralmas. Kezdték az amerikaiak hirdetni hogy a demokrácia az mekkora nagy jó dolog, annál jobb nincs is a világegyetemben, hej nagyon könnyedén figyelmen kívül hagyták azt a részt hogy minden embernek joga van szabadnak lenni, joga van a boldogságot kergetni... de már LEHETŐSÉGE NINCS MINDEN EMBERNEK!! Nem mindenki születik gazdag országba, van aki mérhetetlen szegénységben nő fel, alultápláltan. Az amerikai alkotmány szavatolja mindenkinek a boldogsághoz való jogát – köszönjük szépen. A hátrányos helyzetben levők is köszönik szépen. Az amerikai állampolgárok (mint a bolygó többi sötét, ostoba lakója) azokat a hamis és téves tételeket tanítják gyermekeiknek melyeket megtanultak másoktól. Amikor a planéta minden lakója állította s a pápa rendeletet adott ki róla: a Föld bolygó lapos, attól az még nem vált lapossá. Egy hamis tétel nem válik igazzá mert többszázmillió buta-buta ember vallja hogy az megállja a helyét!

Kitaláltuk hogy a demokrácia a legnagyobb, legszebb, legjobban működő államrendszer ami valaha is létezett! Az USA ennek a leghangosabb hirdetője! Az ő államrendszerük a legjobb a világon, az univerzumban! És hihetetlen, borzasztó hogy mennyire jól be tudták hüllyíteni a lakosságukat és az emberiséget! Volt idő amikor európai értelmiségiek (magukat kitanultaknak tartó gazdag büdös gazemberek) ügyvédek, orvosok, közgazdászok úgy tartották: az amerikai igazságszolgáltatás a legjobban megszervezett és legjobb a világon, az amerikai egészségügy a legjobb és legjobban megszervezett a világon; IGEN, az amerikai egészségügy, az igazságszolgáltatás és a demokrácia a legeslegjobb a világon! Persze hogy az, éppen úgy ahogy a lófarok az cumi!! A demokrácia az egy hatalmas szemétdomb. Hagyjuk azokat az összeesküvés elméletre emlékeztető jól elgondolt hülyeségeket hogy létezik egy főgonosz (egy király, egy diktátor) aki a dolgokat a háttérből irányítja, a demokrácia intézményének túl sok politikai szereplője (minisztere, szenátora, képviselője) van... ezért nem állíthatjuk hogy van benne néhány diktátor aki az egész rendszert megrontja; túl sok a paraméter a demokráciában, nem mondhatjuk hogy a mohó, önmagának minden gazdagságot felhalmozó, a népet elnyomó uralkodótól rossz ez a rendszer. Ez a rendszer attól rossz hogy rossz!! Attól rossz hogy az ülések, gyűlések, a törvények meghozása mind-mind sokkalta fontosabbak annál hogy az országban élő embereknek az élete jó legyen! A pártok tagjai, a kormány és ellenzék rengeteg pénzt költenek el arra (közpénzt, azt a pénzt amit az emberek adó formájában fizetnek be az állam kincstárába) hogy megszervezzék a törvényhozást, az országgyűléseiket, a szavazatokat; arra költenek hogy magukat reklámozzák és azt híreszteljék az adófizető, szavazó embereknek hogy az ő pártjuk mindent jól csinál majd; ettől rossz a demokrácia, ettől egy nagy beteg utópia a demokrácia! Olyan sok a politikában a képviselő, a szenátor, a törvényhozó (a politikai cselekvő): hogy a sok bába között elvész a gyermek.

Attól rossz a demokrácia hogy amikor arról szavaznak a képviselők hogy a képviselői fizetés és nyugdíj nagyon nagy összeg legyen, akkor mennek és szavaznak; amikor arról szavaznak hogy a népnek legyen jó, a legkevésbé sem érdekli őket hogy szavazni kellene. Az államkincstárba nem igazi hasznot akarnak hozni, nekik a lényeg az hogy minden lehetséges adót kivessenek amit csak lehet, földbirtokra, kocsira, biciklire, kutyára-macskára! Hogy hogyan és mire fogják ezeket a pénzeket elpazarolni az egészen más kérdés! A mindenféle bankmentő politikájukkal az azonnali problémákat akarják orvosolni, a krónikus problémákat pedig figyelmen kívül hagyják. Példa a krónikus problémára: oktatás, és egészségügy – hogy a felnövekvő fiatal generáció egy jól működő, gazdag országot örökölhessen! A kormányok bevételt akarnak egészségügybiztosításból, azonban ez a pénz nem az egészségügyben halad, elherdálják minden másra s utána meg azon agyalnak a politikusok hogy a hörcsögtartókra hogyan vessenek ki hörcsög-adót hogy valahogyan kitegyék azt a pénzösszeget ami az államháztartás egészségügyében majd a hiányokat kitölti!

A legsúlyosabb hibája pedig az a demokráciának hogy politikusainknak úgynevezett mentelmi joga van, ha törvénybe ütközőt cselekszenek, nem lehet őket csak úgy azonnalilag bíróság elé állítani; azok az emberek akik az adófizetők pénzén élnek, akik az egészségügyet rosszá, működésképtelenné teszik, azok akik mindenféle hatalmas adókkal-illetékekkel sújtják a dolgozó polgárokat, azok az emberek azok akiket nem tudunk bíróságon büntetni meg azért mert az életünket elizélik... és ha ezeknek a politikusoknak valamilyen megbetegedésük van, nem a mi szegény kórházainkban kezeltetik magukat hanem Svédországba utaznak magánkórházba a kezelésekre és műtétekre. Nem tudom már hol olvastam, talán a C-vitaminos magyar tudósunk egy művében, pontosan így: ”Babeuf azt mondta: az állam kevesek összeesküvése a többség ellen. Babeuf-t lefejezték.” (1797 körül)

Nem a demokrácia az ami önmagában rossz, azok a rosszak akik benne élnek; Anthony de Mello gondolata: ”Egy államrendszer alapelve éppen olyan jó vagy rossz mint azok akik terjesztik, akik élnek vele. Ha egymillió farkas elkezd az igazságosságért szervezkedni, attól az még egymillió farkas marad.”

Miért az amerikai társadalom az egyik legelmebetegebb a világon? Mert az ”AMERICAN DREAM”-et semmi nem szüli hanem a pénz! Az egészségügyi biztosítótársaságok felhördültek amikor néhány jóindulatú politikus kijelentette hogy olyasmi egészségügyet kellene létrehozni amilyen Canadanak van, ”socialized healthcare”-t, azzal ijesztegették az embereket hogy a socialized majd szocializmust hoz el az országba! Náluk első az egyénnek az hogy mindent magának kaparjon össze, magának halmozzon fel vagyont, és másnak a kezeléséért, másnak a jólétéért semmit se kelljen fizetnie! Michelle Obama tett valamikor egy rövidke nyilatkozatot arról hogy ahelyett hogy megenné egyedül a teljes pitéét, ad inkább más szűkölködőknek is egy-egy szeletet belőle, olyanoknak akiknek egyébként sehonnan sem kerülne pite a kezükbe. Youtube-ra feltöltve láttam röviddel utána egy video-kommentet, egy amerikai emberke előadta hogy Obama asszony ostobaságokat beszélt, mert nem kell odaadnunk senkinek sem azt ami a miénk s végül kijelentette hogy ő bizony a saját pitéét egyedül akarja megenni és senkinek sem ad! Persze hogy nem lehet mindenki Teréz Anya... de ha  ilyen hozzáállású emberekkel van tele a Föld, csoda-e ha tönkretesszük?? Az amerikai lakosságnak csak annyi figyelmeztetés kell hogy: közösen kellene befizetnünk mindenre és akkor lesz olyan egészségügyi ellátás amelyben a betegtől soha senki nem kér el külön pénzösszegeket, amelyben nem kell ilyen-olyan analíziseket vagy kezeléseket megfizetni. De közösen kell befizetni, mindenik ember befizet mindenki másért, a szegényekért is akik nem tudnak annyit fizetni. Na ez nem kell az amerikaiaknak! Még hogy az én pénzemen kezeljenek másokat is? SOHAAA!!!

Miért van az rendben hogy civilizációról prédikál a nagyhatalom és emberi jogokról, de vezetői teljesen másképpen cselekszenek?? Eljátszották hogy a diktatorikus Irak terroristákat védelmez és tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik. Nem vagyok összeesküvés elméletek támogatója, nem kívánom részletezni hogy ki lehetett az egész nagy vállalkozás irányítója, kik lehettek azok akik a háttérből irányították korunk két hatalmas elméjű gondolkodóját: G.W. Busht, és Condoleezza Rice államtitkárt (ez utóbbit csak azért emlegetem mert beprogramozott droidként állt ki az iraki háború mellett). Eljátszották a világnak hogy Irakot meg kell támadni s lobbijukban úgy állították be a dolgokat hogy bármelyik olyan állam mely a háborút ellenzi: a szent demokrácia ellensége!!!

Because Iraq owns weapons of mass destruction! Mint kiderült, nem találtak ilyen fegyvereket. Én nem kívánom védeni Szaddam Husszein egykori vezetőt, azonban nem igaz hogy terrorista sejteket támogatott, inkább kikergette őket az országából. Sok gonoszat művelt. Csinált jót is, iskolába kergette a nőket, őelőtte nem volt kötelező nekik az iskolai oktatás. (Ha tévedek, a történészek javítsanak ki, alázatosan elfogadom.)

Már a háború kezdetén bután álltak hozzá a támadáshoz a világ legcsodálatosabb országának vezetői, tábornokaikat kérdezték arról hogy hány katonát kellene bevetni Irakban: ”several hundred thousand” – felelték a kérdezettek, figyelmen kívül hagyták ezt a politikusok és kicsinek mondható sereget állomásoztattak Irakban a hadműveletek hivatalos lezárása után (is)! Aki nem hisz nekem, olvassa el az internetet, ott van a keserű háborúság egész története.

Recseg-ropog az USA egész gazdasága, én nem számoltam meg, nálam okosabb más emberkék megszámolták: csitrilliárd dollárokat emésztett fel az iraki háború, sejtem hogy Bush és társasága úgy számolták a költségvetést hogy ezt a pénzt sikerült a gazdaságba visszaforgatni nyers kőolajban.

Demokrácia maszkját kényszerítette az USA az iraki népre. Arra nem gondoltak az amerikai nagyon jól képzett és felkészült politikusok, hogy az egy másik kultúra? Ott (ha nem is minden nap) de szokásban volt a nyilvános lefejezés (szinte mind a mai napig), azok az emberek soha demokráciában nem éltek! Éltek ők éppenséggel jól is a történelem folyamán de mindenféle sejkek és angol kormányzók uralma alatt, soha nem ismertek olyasfajta szabadságot amilyet a demokrácia intézménye hirdet! Hogyan váltsanak ezek az állampolgárok (akik közül sokan törzsekben élnek, törzsi vezetőkkel) ilyen hirtelen egy más államrendszerre? Hogyan szavazzanak olyan képviselőkre akiket nem ismernek, akikben nem bíznak meg?

Az USA lakosai mint valami előre programozott gibbonagyú hobbitok, olyan vuvuzelával harsognak amilyet a szájukba adnak! Aki nagyszakállú és iszlámvallású: he’s the Goddamn terrorist! Sajnos vannak ostoba szélsőségesek akik fel-felrobbantgatják magukat zsúfolt piactereken. Igen? Nosza – szól az amerikai népség – komoly motozós őröket minden repülőtérre, gumikesztyűvel turkáljanak minden arab kinézetű férfi végbelében, nehogy felrobbantsanak minket the Goddamn terrorists!!!

Amikor a terroristákat védő, tömegpusztító fegyverekkel rendelkező Iraktól kellett rettegni, az amerikaiak attól rettegtek. Amikor a fanatikus binLadentől kellett rettegni, az amerikaiak tőle rettegtek! Amikor attól kell rettegni hogy elborult elméjű fegyveres állampolgárok összelövöldöznek iskolásokat – az amerikaiak attól rettegnek!

Ebben a kiválóan, technikailag, spirituálisan magas szinten fejlett világban 2006 decemberében kivégzik Szaddam Husszein volt iraki diktátort “mindenki szeme láttára és szórakoztatására”. Azért fontos megemlíteni mert a SZABADSÁG ORSZÁGA, a dicső USA mindenféle lelkiismereti gondok nélkül átadta Szaddamot az irakiaknak. Értem hogy megérdemelte a halálos ítéletet a sok kegyetlenkedés miatt... de egy (magát csodálatosnak feltüntető) jogállam miért ad át foglyot – ha tudja jól hogy ott elítélik és kivégzik? Miért van az rendben hogy a volt iraki elnököt kivégzik mert kurdokat irtott? De George W. Bush amerikai elnököt nem? Holott 2003 márciustól 2008 márciusig 4000 (kizárólag) amerikai katona halt meg Irakban! Az iraki nem-militarista áldozatokat nem is számoljuk... Miért van az rendben hogy hagyta a világ hogy 1994-ben Rwandaban (nagyjából) 900 000 (kilenc-száz-ezer) embert gyilkoljanak meg a polgárháborúban (emberjogi szervezetek sokkal többet számolnak). De az iraki nép gyors megmentését a “Szaddam Husszein uralomtól” sok fejlett ország tartotta kötelességének!

Miért van az rendben hogy a “land of the free and the home of the brave” mocskos-piszkos csúnya csúfolkodással: az egész világnak demokráciát hozó, mindenható megváltó erőnek tünteti fel magát világpolitikájával, közben több államában még mindig gyakorlatban van a halálos ítélet és a kivégzés? Elsősorban: miféle ördögi gúnyolódás ez: “the jury found you guilty in...”? Amikoris: az igazságra vagyunk kíváncsiak és a leghalványabban sem arra, mit is gondol tíz darab karosszékben megvénült betokosodott elméjű jogásztata! Másodsorban: Hogyan képzelhetjük jobbnak magunkat az életet nem tisztelő sorozatgyilkosnál ha a megoldást mi is csak az élet elvételében látjuk? Miért van az rendben hogy az USA hatalmas országában nincs annyi töke az embereknek hogy olyanná alakítsák a törvénykönyvet hogy így ítélkezzen mindenfajta gyilkos felett(???): “Halált érdemel, de azzal hogy megöljük csak magunkat alacsonyítanánk le az ő szintjére, ezért: 100 év börtönre ítéljük a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül; halála után a csontvázát tartjuk majd fegyházban hogy letöltse a megítélt időt, de senki életét el nem vesszük!” Harmadsorban: Ha kimondták a halálos ítéletet és végre is hajtották azt, később mégis tisztán és világosan kiderül: az elítélt ártatlan volt abban amivel vádolták, akkor hogyan rehabilitálják? Ha csak börtönbe zárják az ártatlant, még valamilyen erőltetett szinten megjavítható a helyzete, a rács mögött töltött évei már elvesznek, ellenben szabadlára helyezhetik és hivatalosan bocsánatot kérhetnek tőle. De úgy hogy már régen eltemették: szépen mutat majd a papír a törvényszéki archívumban: “X halálos ítéletét post mortem visszavonjuk, ártatlan volt”!

Egy jól működő szabad országban miért nem tudnak elegendően emberségesek lenni ahhoz hogy a bűnözőket bezárják nagyon sok időre... de ne kívánják a bűnözők halálát?

 

‒ Szeva Józsi. Mik azok a dudorok a nadrágodban?

‒ Kézigránátok!!!

‒ Minek?

‒ Ha az a buzi Móricz mégegyszer hozzányúl a golyóimhoz, lerobbantom az ujjait!

Így csinál az USA, csak a gránátokat a mi nadrágunkba dugdosnák. Rakétapajzsot terveztek Európa fölé, az védje meg őket a kilőtt orosz (talán nukleáris) rakétáktól. Néhány évvel ezelőtt ott tartottunk hogy egyetlen európai ország sem írta alá ezt az egyezményt: csak Románia. (Történészek, nálam tájékozottabbak javítsanak ki.) Nem tudom azóta mi lett a rakétapajzs sorsa. Ébresztő, emberiség!!! Milyen gondolkodás az az amerikaiaktól hogy ”védjük meg dicső demokráciánkat úgy hogy közben mindazt az atomot amit az oroszok nekünk szántak: rászórjuk az európaiak fejére!”?? Világosabban elmondva: egy nukleáris bombát szállító rakétát ha lelőnek messze, több tízezer méterre a fejünk fölött, sok bajunkat nem okozza a robbanás elsöprő ereje. Viszont a mindenféle nukleáris szemét az mind a mi fejünkbe hull.

Hányszor és hányszor halljuk hogy szélsőséges, elvakult, fanatikus emberek bombát robbantanak vagy automata fegyverekből lövöldözést kezdenek zsúfolt városrészekben. Ez igen rossz és sajnálatos. Ahányszor ilyen hírt hallunk, annyiszor jön rá a válasz: az amerikai elnök súlyosan elítéli a terrorista-cselekedetet, Mumbaiban 17 ember halt meg robbantásban (terrorcselekményben), Pakisztánban is 60 a halott... stb. elítéli a francia elnök, az orosz elnök, a német kancellár! Na jól odamondtak! Azt a kutyafáját, ennye-bennye, terringettét, azt a fűzfán fütyülő rézangyalát! Aztán biztos most azok a szélsőséges iszlám vallásúak (vagy egészen más érdekeltségű szélsőségesek) szörnyűségesen szégyellik magukat elbújva valahova. Semmiféleképpen nem támogatom a terrorcselekményeket, és keresztesháborút sem hirdetek minden nagyszakállú muszlim ellen. Viszont milyen gondolkodás az hogy a tévében jól elítéljük mind a gonoszokat? s utána megyük boldogan teázni...

Senki se támogassa a terrorizmust. Azt beszélik hogy az USA titkosügynöksége nagyon sok olyan afgán, vagy afgán területen élő szakállas emberkét gyűjtött be Guantanamoba akik CASIO órákat viseltek. Mert sok házilag összeállított időzített bombát láttak el a terroristák olcsó CASIO órával... mindenki gyanús volt hát akinek CASIO órája volt. És akkor meditáljunk a dolgokon: a rengeteg begyűjtött nagyszakállú muszlim között nem lehetett sok ártatlan is? Ezek az agyhalott kategóriába tartozó amerikai titkosügynökök arra nem gondoltak hogy valóban létezik ártatlan CASIO órát viselő muszlim is?

A fegyvertartás szigorításáról, az utóbbi hónapokban sokat emlegetett GUN CONTROLról: what the hell?

Amerikában többször, már sokszorosan megtörtént hogy egy beborult agyú fegyveres fiatal (vagy kevésbé fiatal) berontott egy iskola, egyetemi intézet területére s összelövöldözte az útjába kerülőket, végül megölte magát. Miért? Azért mert nem csak a JÓ PÉLDA ragadós, a rossz példa is az! Majmok mástól látják, majmok ugyanazt megteszik! Rossz dolog ha valaki ilyet csinál, szörnyűséges! És az amerikai szánalmasan esztelen társadalom mit tesz? A szabadság jegyében szertejárnak mindenféle Fegyvertartó Társaságok vezetői, nem is tudnak róla de csinálják a reklámot-márketinget a fegyvergyárasoknak, arról győzködik az istenadta népet hogy minden házban fegyvernek kell lennie, mert ha nincs: a háziak nem érezhetik biztonságban magukat!

Nem én találom ki, már azelőtt mondogatták hogy én  tudtam volna mi az hogy internet: kísértetiesen követve az iskolai lövöldözéseket tűntek fel fegyvereket reklámozó lobbisok itt-ott az USAban, turnéztak és hirdették hogy milyen olcsón és könnyűszerrel lehet fegyverhez jutni, hiszen azzal kell megvédje egy ember a családját! Ez kinek jó? Istenünk a pénz! De ennyire? Talán attól féltek a fegyvergyárosok hogy ott ahol az elborult agyú ember gyilkolt: már nem vesznek majd az emberek annyi fegyvert?

Az amerikai tévék vitákat indítottak melyet Morgan Piers (agykapacitását tekintve ő is kezet foghat Afrika legintelligensebb gorillájával) vezet. Olyan nyomorékokkal beszélget akikhez képest a Down-kórosok igazi Einsteinnak, Stephen Hawkingnak minősülnek. A fegyvertartás támogatóinak érveiről nem kívánok értekezést nyitni. Azonban felháborítóan, elképesztően, ágyékonrúgóan sötétek, ostobák, sőt rosszak! Szájalnak s szinte összefüggéstelenül kiabálják: Democracy, freedom, freedom, democracy, automatic weapons to the people! Our rights! Our safety!! Kitől akarják megvédeni magukat? Az USA nem Szomália!!

Sajnos-Sajnos-SAJNOS megesik (ez baj, katasztrófa) hogy jön egy-egy pszichopata és lelövöldözi az iskolatársait. És ezen kívül milyen szabadságukat próbálják megvédeni a fegyvertartók? Ők nem harcolnak nap mint nap idegen törzsekből származó állattartókkal a vízért (mint sok afrikai feketebőrű), ők nem egy-egy afgán törzs támadásaitól kell megvédjék magukat! Az a szövegük hogy ”minket a rendőrség nem véd meg! Ezért tartunk fegyvert otthon, meg kell védenünk a családunkat!”

Az otthon tartott fegyvered hogyan fogja megvédeni a gyermekedet az iskolában?

Olyan sok az ámokfutó aki be-betör idegen emberek házába s lemészárolja a családot hogy ezek miatt kell az agyhalott amerikai polgároknak gépágyút tartani otthon?

És ha egy szilvatolvaj gyereket birtokháborításon fogsz a saját kerteden belül akkor kiloccsantod az agyát?

A gun control vitákban a Nobel-békedíjat érdemlő, ragyogó elméjű hobbitok olyan ötleteket vetettek fel hogy ”fegyverezzük fel a tanárokat! Ha jön egy felfegyverzett kölyök gyilkolni, akkor majd a tanár leteríti!” Ez micsoda elgondolás? Valóban olyan jól és sokat segít az hogy a fegyveres támadót a tanárok lövöldözgetik? Amikor kiér a rendőrség speciális egysége, akkor ők majd kire lőnek? A tanároknak fehér békefenntartó sisakjuk lesz hogy valóban meg lehessen őket különböztetni az ámokfutótól? Ezeknek az amerikai hobbitoknak annyi eszük van mint annak az anyának aki hangyairtót etetett a kislányával mert az a homokban üldögélve hangyákat szedegetett s eszegetett. Az kinek jó hogy a diákok azt látják minden nap hogy a tanáron golyóálló mellény van s az oldalán egy jókora pisztoly?? Erre kell nevelni a gyerekeket? Arra hogy ha nincs golyóálló mellényed, ne is menj iskolába mert Amerikában téged senki sem védhet meg, csakis az apád gépágyúja?

Mindenféle szabad engedélyezése a fegyvertartásnak csak a félelmet terjeszti ki. Miért nem lehet békében, félelem nélkül élni? Lehetne... akkor viszont kevesebb fegyvert kellene gyártani – és azt nem tehetjük. A fegyvergyárosoknak mindig csitrilliárdokat kell keresni az eladásokon. Istenünk a pénz! Ámen. Félelem nélküli világban kellene élnünk de nem fogunk. Nincs hozzá elég lelkünk!

 

Azt hisszük hogy a Pokol és Mennyország között olyan NAAAGY különbségek lesznek. Hát valóban lesznek. A világ, a táj, a fű és az ég, a madarak, a mezei pockok mindkét helyen ugyanúgy néznek majd ki. Másban áll majd a különbség: A Pokolban mindenkinek luxusautója lesz, Lamborghinik, Maybachok, Bugattik, az út is jó lesz. De a sofőrök nyomorékok lesznek, üvöltöznek, türelmetlenkednek, dudálnak a csúcsforgalomban (és bármikor máskor is), lekergetik a gyalogosokat az átjárókról, amikor két ilyen vezető találkozik, összekülönböznek, szöknek ki az autóból mint az orosz terminátorok hogy terminálják egymást (telefonnal készített filmecskékből láthatjuk, tele van velük a youtube).

A Mennyországban mi lesz? Rossz utak, kátyúk, forgalmi dugók, béna autók, Ladák és rozoga Polskik... de ott türelmesek lesznek a sofőrök, nem ordítoznak, nem tülkölnek mint a marha, elsőbbséget adnak, megértőek lesznek egymással.

Milyen lényeges különbség lesz a Mennyeknek országa és a Pokol birodalma között? Az hogy milyen lelkületű lények népesítik be.

Amikor a Breivik nevű szélsőséges meggyilkolt úgy 70 embert, sokan a halálos ítéletet követelték a bíróságtól. Breiviket a norvég törvények értelmében kiszabható legsúlyosabb büntetésre ítélték, ha szabadulás idejekor is olyan gyilkosul gondolkodik mint azelőtt: hát soha ki ne eresszék! Amire célzok: a norvégok tudtak annyira emberek maradni hogy ne keressék a bosszúállást egy ítéletben (hiszen a vádlott egy tömeggyilkos).

A világ legszebb, legcsodálatosabb országában, Amerikában így gondolkodnak? Úgy gondolkodnak hogy ”bármilyen súlyos is a vád az ember ellen, mi nem fogunk vele olyan embertelenül viselkedni ahogyan ő viselkedett az áldozataival!”?

Akkor mégegyszer: az USA a világ GREATEST országa? Igen, egy olyan világban melyben a majomfenék az parfüm! Egy olyan világban az USA a legszabadabb és legszebb ország!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dharmamestertanitvanya.blog.hu/api/trackback/id/tr75217222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása