Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Éljen Dharma, éljen az igazság!

Friss topikok

Címkék

Egyetlen létező vallás van és ez dharma, maga az igazság

2013.04.11. 17:57 Dharmamestertanitvanya

Egyetlen létező vallás van és ez dharma, maga az igazság. (szanszkrit bölcsesség alapján)

Ha létezik nagyon nagyszámú (több milliárd) majom, és mindenik egy-egy számítógép előtt ülve teljesen rendszertelen-makogó nyelven gépel, létezik annak a valószínűsége hogy nagyon hosszú idő alatt legépelik Shakespeare valamelyik színpadi művét tökéletes állapotára. Az internet a bizonyítéka annak hogy ez a tétel téves! (A példázat nem az enyém, több közismert személy is magáénak tulajdonítja.)
Csatlakozom én is majomtársaimhoz és blögölőt készítek. Sokaknak tetszeni fog, sokaknak szúrja majd a szemét. Van aki hátba vereget, van aki fenékbe rúg; mindkettő kommunikációt jelent az olvasó részéről az író felé. Én azonban nem csüggedek: nem mindenkinek sikerül kivívnia a trollok haragját!
Akinek tetszik majomírásom, nyomogassa a LIKE gombot, akinek nem tetszik, a DISLIKE-ot; Oscar Wilde elvét vallom miszerint ”if I can’t be famous, why not notorius?”

Akinek nem inge, ne vegye magára – használja régi idők óta a magyar nyelv, ez a tiszteletteljes kérésem mindenki felé. Az írásom nem akar polgárt pukkasztani (de fog), nem akar feministákat bántani (de fog); és valószínűleg sok más jóérzésű felebarátom érzi majd ellene intézett személyes nukuláris-támadásnak (”nukuláris” George W. Bush elszólása nyomán) a bölcsességeimet, ez nem szándékos! Vallási meg etnikai szempontok szerint pedig végképp senkit sem szeretnék és nem is fogok sértegetni! Talán úgy tűnik majd hogy amit itt írok annak különösebb célja van, mégpedig az hogy ”ostorozzam az elvetemült gonosz népet ”. Nincsenek ilyen céljaim. Jóhiszemű, jóindulatú, vallásos, jóra törekvő emberek, felebarátaim, műveltek és szakmunkások: ne sértődjetek meg ha az írásom mindenkire vonatkozik de rátok nem...
Egy: ha valakire ujjal mutogatok, felemelt öklömben három ujjammal magamra mutatok vissza, ezt sosem szabad elfelejtenem. Kettő: ezek a gondolatok nem válaszok akarnak lenni, sokkal inkább költői kérdések; kérdés-feszegetések. Bárki aki olvassa ezt: nézzen önmagába és feleljen magának – nem nekem.
Világot megváltani nem akarok, nem is tudnék.

Szeretem a trollokat, Chuck Norrist sem félnek kioktatni. És ami a kedvencem velük kapcsolatosan, az ő cenzúrájuk szitáján csakis az az írás mehet át amelynek hangvétele a következő: ”ne haragudjatok hogy ezt az írást ki merem tenni, ti szép és okos trollok, már most bűnbánatom van miatta, be is bújok sírni az asztal alá. És különben is, bocs hogy élek!”
Szeretem a trollokat! Csakúgy falták ”egy swinger nöci naplóját” (azért mondom mert a nagyszámú olvasást-kommentelést látva, a blög szerzőjét levadászta egy kiadó); a pornós-írás esztétikai örömeinek élvezetét követően pedig bejegyezgettek az ügyes trollok: ”micsoda egy legalja prostituált ez a csaj!” (és én most diplomatikusan, politikailag korrektül fogalmaztam).
Szeretem a trollokat, pszichiáterként állapítják meg a blögölők politikai hovatartozását. Néhány példa:
”te fideszbérenc, vadkapitalista, karvalytőkés!”
”te bestye komcsi kurafi, vesszen az egész szocpolitikád!”
Szeretem a trollokat, ők fogják megszámolni az írásaimból kihagyott vesszőket.

Kiemelten: minden írásomra vonatkozólag, 120 éven aluliaknak olvasni csak szülői beleegyezéssel engedélyezett!
A kritikusaimnak, ismét minden írásaimra vonatkozólag: szidni vagy dicsérni szabad, esztétikailag, irodalmilag kritizálni azonban tilos minden időkre!!! A helyesírásban, mondatszerkesztésben nem követem a magyar akadémiai szabályokat, nyelvészek, kritikusok, ne bocsássák ezt meg nekem!
Plagizálással engem senki ne vádoljon: mert én nem vagyok államelnök és nem írtam, soha nem is fogok írni gimnasztikából PhD dolgozatot!
Amennyiben valamilyen lopott tanítómesét mutatnék be (Jézustól, Gandhitól, Anthony de Mellotól, etc.) – én szívesen fogadom ha az olvasók megszidnak a tolvajlás miatt. Nem az a baj hogy ékeskedünk más madarak tollával: az a baj ha nem ismerjük el hogy ama tollakat nem mi növesztettük a hátunkon.

Ez miért is íródik? Mert írom! Azért. Ennek oka van, célja kevésbé. Nem vagyok inadaptált géniusz, sem kamaszgyerek akinek ki kell írnia magából gondolatait, mert éppen most alkotási rohama van. Nem csökkenő alkotási mániám van 8-9 éves korom óta. Az írás nekem a lelki maszturbálás (más szerzőnek is élvezetet jelent az írás csak nem fogalmazza meg ilyen kézzelfoghatóan).
Hatalmas élmény egy mű utolsó sorainak leírása után megveregetni a vállamat: jó voltál! Néha puszit is kapok magamtól: odaállok a tükör elé és homlokon csókolom magam. Na ezt csinálja utánam valaki! Óriási koncentrálást igénylő feladat, nekem is csak rengeteg yógázás és gyakorlás után sikerült.
Nem vagyok író és nem képzelem magamat tehetségesnek. De óriási élvezetet jelent ha írhatok (jó vagy rossz dolgokat – nem én vagyok hivatott eldönteni).
Mika Waltari egy nagyon alapvető szempontja, pocsék memóriám rosszul regisztrálta idézetében: boldog aki akkor is hisz műve sikerében ha annak kézirata egy folyó aljában fekszik ércládába zárva. Kibővítem a gondolatot: amiért senki sem szereti amit alkottam, attól nem vagyok tehetségtelen. Attól hogy az egész világ rajong a műveimért, még nem lettem tehetséges.

Nem képzelem spirituális írónak magam. Nem vagyok lelki ember és nem vagyok mágus, nem vagyok sem Hamvas Béla sem Müller Péter sem Szepes Mária... csak egy szervesanyag-hordozóba zárt lélek melynek gondolatai vannak. És ezek egy részét egy Gyűlöletkönyvbe gyűjti. Egyfajta válasz ez Müller Péter ”Szeretetkönyvére”, ha lehet ezt így mondani: ”antianyagból”. Arra buzdít hogy gyűlölj. Gyűlöld: ne a szegény afrikai feketebőrű utálkozó gépfegyveres erdőlakót, hanem a kínai fegyverkereskedőt – aki neki a gépfegyvert eladja! Gyűlöld: ne Észak-Korea lakosait, hanem az elképszetően buta államrendszerüket! Gyűlöld: ne az ostoba bankárokat akik az országod költségvetéséből kiveszik a pénzedet, hanem a mohóságot-kapzsiságot. Gyűlöld: ne a görényt, hanem annak szagát! Gyűlöld: ne az embert, hanem a maszkot mely mögé az arcát rejti! Gyűlöld a társadalom buta berendezését, nem a társadalom tagjait! Gyűlöld azokat a buta, ostoba tanításokat melyeket rád zúdítanak, ne a tanáraidat!
Müller Péter vaslogikával jelent ki ismert igazságokat melyek könnyedén bizonyíthatóak a VAK IS LÁTJA TÉTEL segítségével. Mindenki tudja ezeket, csak talán nem tudja olyan szép csokis mázba húzni, mint ahogyan tudja azt Müller Péter. Megjegyzem, néhány ember beszédeimet hallgatva kijelentette: te biztos olvastad Müller Péter Szeretetkönyvét, a te 22 éves fejedben nem születhetnek ilyen gondolatok. Történt ez azelőtt hogy a kezembe került volna M.P. Szeretetkönyve. Olyat is mondtak prédikációimat hallgatva hogy „erre akárki rájöhetett volna”... örültem volna ha ezt látom. De nem láttam hogy rájött volna akárki. Hát tessék: Gyűlöletkönyv! Ismert nagy igazságokat én is ki tudok jelenteni, vaslogikám nekem is van.
Nem tartom Müller Pétert szélhámosnak, úgy gondolom hogy hisz abban amit hirdet. Szomorúnak tartom azt hogy olyan dolgokat amelyeket rendesen mindenki tud, ő el tud adni mint kizárólagos saját gondolatokat; eladja mert van kinek. Buta a társadalom hogy fizet érte.

Nem belefér három törvénybe minden a szeretetről, minden szempont amely a viselkedésünket kellene előírja?
I.    Jézus: ”nem hétszer kell megbocsátanotok, hanem hetvenszer-hétszer”!
II.    Gandhi: ”a szemet szemért törvény csak oda vezet hogy megvakít mindenkit a világon.”
III.     Régi-régi bölcsesség melyet sok-sok nép hirdet: ”amit magatoknak nem kívántok, soha másnak ne tegyétek!”

Gratulálok a Szeretetkönyv szerzőjének! Sikerült eladnia valamit a következő elvvel: Itt van egy kiváló, bizonyítottan hatékony fogyasztó-pirula. Bármilyen kövér ember lefogyhat tőle, sebesen, hatékonyan. Használati utasítás: vegyen be minden nap 1 pasztillát, fogyasszon sok kalóriaszegény folyadékot, és ne egyen semmit, semmit! A márketing magasiskolája, el lehet adni ilyesmit – az ostobáknak.

Sokan gőgösnek mondanak majd engem, nagyképűnek – megértem őket. Ne feledjék el Dharma mester egyik legfontosabb tanítását, ”mindenkitől tanulj. A bölcsektől azt hogy hogyan kell cselekedned. Az ostobáktól azt hogy hogyan nem szabad cselekedned.” Döntse el mindenki maga hogy tőlem bölcs dolgokat tanul, vagy az ostobaságaimtól őrizkedik. Döntse el mindenki maga hogy értelmetlen sületlenség amit írok vagy elgondolkodtató értelmes valami.

Sivatagi üvöltés ez az írás, és barlangban gyújtott gyertya: mert süketeknek ordít, és denevéreknek hozza a fényt.
Amikor kiadták Harry Pottert, megkérdeztem az Úrtól: tényleg ez kell ennek a világnak? Az Úr a vállát vonogatta.
Azután megtudtam hogy van twilight, olvastam angolul is, magyarul is ameddig fel nem adtam; még irodalmilag sincs rendben, esnek benne össze és szét a bővített mondatok, alig koherens. Ez kell a világnak?
Dan Brownt a barátai felbiztatták hogy írjon akció-krimit. Bár ne biztatták volna. Ki olvasta az Angyalok és Démonok írását? Már maga a regény is olyan mint egy gagyi, silány forgatókönyv.
Azt hittem ennél nincs lennebb, azonban volt: the secret. Amikor építs garázst és majd jön bele az autó. Amikor azt tanítják hogy mindenki valahogyan azt kapja meg a végtelen univerzumtól amit az önmegvalósító hozzáállásával megrendel magának. Kopaszodó felebarátaim, hányan rendeltük meg a kopaszodást? Szegény afrikai éhező népek vajon nem figyeltek amikor be kellett mondaniuk a Sorsügynökségen hogy ők tulajdonképpen milyen sorsot is szeretnének megrendelni?
Ennél is volt lennebb: Az éhezők viadala. Mintha egy tízéves, elkényeztetett, speciális igényszintű kis takony írta volna. És ezek a géniuszok a sikeresek, ezek keresnek csitrilliárd dollárokat, ők a kortárs irodalom ismert elitje!!

Nagy-nagy sajnálattal közlöm, a szövegben lesz bőven latin vagy görög vagy egyéb nyelvből magyar nyelvbe származtatott (tehát idegen) szó is. Mintha a magyar nyelv nem lenne megfelelően szép, összetett és kifejező a megfelelő gondolatok megfogalmazására... az én hibám? Talán igen... Viszont ebben a világpolitikai helyzetben amikoron oly sok országnak államformája a bolygón az idiokrácia: igazán nem érzem a késztetést arra hogy kivételezzek a Magyar Idiokráciával és a magyar nép kedvéért a lehető legminimálisabbra csökkentsem a prédikációmban szerepelő idegen kifejezések számát. Igyekszem választékosan fogalmazni – nekem ennyi elég.
Szóltam már hogy lesznek itt tanítómesék, olyanok is melyeket én találtam ki és nagy részben olyanok melyeket máshonnan loptam; amelyeket loptam, azokat bármikor vissza lehet tőlem követelni, viszont a törvénykezés értelmezte plagizálással senki ne vádoljon.
Ezek közül a gondolatok közül rengeteget felhasználok egyéb írásaimban. Önmagamat plagizálom ezzel, és ez jól van így. Mert ha én jobb zsebemből átteszem a a csokitalléraimat a bal zsebembe, akkor mi rosszat cselekedtem?
A Gyűlöletkönyv bővülni fog. Egészen míg az Isten egészségben, ép elmével éltet.
Kezdődjék hát: költői kérdéseimnek felvetése, tanítómeséknek előadása, életképeknek bemutatása – hivatkozván folyton a VAK IS LÁTJA TÉTEL-re.

Alábbiakban következik: morfondírozás arról hogy mi a baj a bolygóval. Ezek csak rövidke bejegyzések, kérdések, gondolatok. Az egyszerűség elvét vallom, minden nagyon egyszerű, de az emberek elbonyolítják a dolgokat s azt hiszik hogy bonyolult a világ. A világ tökéletesen egyszerű csak mi nem vagyunk eléggé tökéletesek hogy egyszerűnek lássuk.
==Miért van az rendben? Hogy Minden Galaxisok Tulajdonosa, A Legöregebb Isten, akit János evangélista így határozott meg: “az Isten szeretet”, még nem takarította le az embert a Földről: pedig az ember ősidők óta visszaél ezzel a kifejezéssel: “Szeretlek.”
–Szeretlek. – mondja a fiú a lánynak hogy lefeküdhessen vele.
–Szeretlek. Úgy-e te is szeretsz? – követeli a lány a fiútól hogy olyasmit mondjon neki, amit az nem is érez.
–Szeretetből verlek. – mondja a szülő a gyermekének s odacsap neki.
–Szeretjük a tibeti elnyomottakat, együtt érzünk velük. – mondják a tömbházakban élő proletárok. Szimpatizálnak a messze-messze elő tibetiekkel akiket nem is ismernek, ha nem lenne internet nem is tudnának a létezésükről de szeretik őket; csak a szomszédjukat utálják a proletárok, mert az néhányszor elvette a parkolóhelyüket.
–Szeretlek. – mondja Aranka a vőlegényének, Gézának. És kinek akar a felesége lenni? Kovács Gézának, akinek anyja a traktorgyárban dolgozott és alig bírta eltartani a kis Gézukát; vagy Kovács Gézának a vodafone vezérigazgatóhelyettesmenedzserének? Itt Kovács Géza egy és ugyanaz a személy.
–Szeressük egymást, mert csak akkor élünk! – mondják a magukat értelmeseknek képzelők.
–Szeretlek, meghalnék érted. – mondja a fiú a lánynak és amikor részegek támadnak rájuk az utcán: ő szalad elöl, a barátnője utána.
–Szeretlek. – mondja. Odaugrana egy száguldó autó elé hogy a lányt félrelökje és ő essen az autó kerekei alá?
==Miért van az rendben hogy szeretik egymást és semmit nem tennének a másikért?
A szeretetet az mostanában olyan elbírálás alá esik hogy igencsak passzív. Nagyon hirdetik mindenfelé hogy milyen hatalmas és magasztos dolog és semmit sem tesznek aktívan azért hogy a bolygónk ne legyen ennyire lelkibeteg.
==A legősibb jelentése a SZERETETnek aktív. Úgymint: szaladni, ütni, emelni. Nem úgy mint: feküdni, aludni, érezni. Szeretni azt jelentette: tenni valamit a másikért. A jelenkorban mégsem szégyelljük szeretni egymást... passzív módban.
==Miért van az rendben? Hogy az emberiség olyan lelki nyomorék hogy egy ennyi törvényt sem tud betartani: Amit magatoknak nem kívántok, soha másnak ne tegyétek!
==Miért ne lehetne valahogy így:
–Ne szeresd a bokorlakót, ne szimpatizálj vele! De izmos karodat arra használd hogy menhelyet építs neki, segíts rajta hogy ne maradjon hajléktalan teljes maradék életére! Nagyon sokat lehet azon filozófálni hogy ha egy ember utcára került hajléktalanként, micsoda rossz döntések sorozatát hozta hogy így járt! Sokat is használ az a hajléktalanoknak hogy mások (akiknek az élete helyes vágányon halad) elfilozófálnak azon hogy a bolygón az önmegvalósítás folyamatában milyen hibákat lehet elkövetni!
–Ne szeresd a te felebarátodat, és a kezedben levő kést arra használd hogy kenyeret szeletelj neki!
–Ne szeresd az etiópot, és összeszorított kemény öklödet arra használd hogy diót törj neki benne! Hiszen az etiópnak nincs szüksége a te krisztusi vallásodra! Kalóriára van szüksége, élelemre. Bizony sokat érnek a sok éhségben-haldoklónak a szép keresztényi tanítások.
==Miért van az rendben? Hogy mindenki aki olyan helyzetben van hogy mások fölött van a ranglétrán az ezt a helyzetet teljesen helyesnek és megfelelőnek tartja? Aki éppen megkapta a »doctor in tudományok« címet jogában állónak tartja hogy az I., II. éves egyetemistáknak az eszet kiossza: ”Nehogy már meg merje mondani nekem a kis takony hogy (másvalakinek a pénzén) neki milyen kenyeret vegyek! Én amikor ilyen idős voltam mint ő akkor örültem ha volt mit egyek!”
–A szálloda igazgatónője: ”Nehogy már a recepciós oktasson ki engem! Méghogy fizetésemelést akar?! Én hány évet dolgoztam recepciósként, könyvelőként, asszisztens-menedzserként amíg ide eljutottam?!! Dolgozzon s majd ő is eljut ide!”
–Az emberség vizsgája a mindennapos átlagéletben legtöbbször az: hogyan bánik az ember azokkal akik fölött hatalmat gyakorolhat.
–És az hogy a te bőrödbe míg fiatal voltál sok rangban fölötted álló ember törölte a kutyaszaros cipőtalpát mennyire ok arra hogy most te töröld a kutyaszaros cipőtalpad a rangban alattad állók bőrébe?
–Nem csinál szándékosan rosszat az alatta állónak, de arra a leghalványabban sem vigyázna hogy a cipőjéről a szart ne kenje ez utóbbi egyén nadrágjába. És akkor ez jól van így?
–Miért van az rendben??? Hogy legtöbb ember elve az: “miért hagyjam hogy most neki jó legyen mikor nekem az életem az ő korában összehasonlíthatatlanul sokkal rosszabb volt mint amilyen most neki?”
==Miért kell a gyermekeknek(?) sokszor ilyeneket hallgatniuk szüleiktől: “Amíg az én asztalomról eszel, addig… amíg az én házamban laksz addig… addig én parancsolok, addig én irányítom (többé-kevésbé) az életedet!”
–Hány anya kérdezte meg azt a lelket akit egy ”baba” címkét viselő szervesanyaghordozóba kényszerít, azután az élet rendje értelmében a vagináján kinyom hogy: ”jó és rossz dolgaimmal együtt tudom majd olyan jól csinálni hogy te örömmel láthasd, tanulhasd meg tőlem hogy hogyan éld jól a TE saját életedet? Elég jó tudok-e majd lenni arra hogy vigyázzak rád egészen addig amíg te már tudsz vigyázni magadra? Megfelel neked hogy én legyek az anyád?”
–Hány gyermekáldásért fohászkodó anya kérdezi meg azt a lelket akit gyermekévé kényszerít hogy: ”Megfelel majd neked az én asztalom és az én házam?”
–Hány nemzetét szaporító tökös férfi kérdezi meg a lelket akit fiává akar tenni(?), ”megfelel neked az én DNS-em és megfelel neked az hogy én – (ösztöneimen keresztül) szaporítanivágyó, gyereket akaró majom – legyek a te apád? És meg tudlak-e téged tanítani arra hogy az az igazán tökös ember aki a nála kisebbek elől kitér, és a nála nagyobbak elől nem? Meg tudlak-e arra tanítani hogy az életben begyűjtött pofonokat visszaadjuk, és nem tovább? Meg tudlak-e tanítani arra hogy soha ne félj, ne bántsd a kicsiket, hanem úgy élj hogy azok akik a védteleneket nyomják el rettegjenek tőled, és az olyan emberektől mint te? Tudok-e eléggé jó, tökös edző lenni számodra ahhoz hogy ne te légy a következő Adolf Hitler, te a következő Adolf Hitler legrosszabb rémálma légy!!!”???
–Hányan tesznek fel ilyen kérdéseket annak a léleknek(?) akit egy jól felépített szervesanyagbabába csomagolnak mert megvan nekik is az ősi ösztön melyet minden állat hordoz: a faj-szaporítás... – és a teremtéshez két dolog kell csupán, egy nyőstény és egy marék spermatozoida!!!
==Azt mondta Dharma az egyik leghatalmasabb mester, egy másik, távoli földön, a legmagasabb hegyekben: ”A szülő dolga nem az hogy régi könyvek buta szövegeit ismételgesse az ifjaknak, mint törvényeket melyek az üdvösségre vezetnek... A szülőt egyedül azért adja az isten hogy vigyázzon arra kit a gyermekének nevez, egészen addig amíg ez már kiválóan tud egyedül is vigyázni magára.”
==Miért van az rendben hogy az ember azt képzeli ő jól van úgy ahogyan van, másoknak kell megváltozniuk? Mindenkiben megtaláljuk a hibát, tudjuk hogy ők mit kellene tegyenek a világ megjobbításáért; azt hogy mi mit kellene tegyünk, mikor fogjuk észrevenni?
–Sokan vannak, mindenki ordít egy teremben, többnyire ezt: Csend legyen, csend legyen, hallgassatok el! Hipotézis: Mindenki befogja a saját száját. Konklúzió (A VAK IS LÁTJA TÉTEL alapján): csend lesz. Nem úgy kellene hozzáállnunk: "Fogjuk meg és vigyétek!" Segítenünk kellene mindenikünknek hogy jobbá lehessen a bolygó.
==Miért van az rendben hogy Gyula, de akár Roland, vagy Aladár, vagy Pistike, vagy Júlia, vagy Gizike, vagy Renáta mind ugyanazt képzelik? Gyula azt képzeli hogy ő megbízható és szeretetreméltó. De bárkinek aki (bármilyen oknál fogva) Gyulához akar közeledni szépen be kell bizonyítania hogy megbízható és szeretetreméltó. Mert Gyula szerint mégis mit gondol a világ, ki az a bolond aki megbízik bárkiben? A bizalmat bizony ki kell érdemelni! Sőt a szeretetreméltóságot is igen – valamilyen szinten.
==Miért van az rendben hogy az ember azt képzeli, az hogy nem csinál rosszat, az már jóindulat? Tovább megyek: miért van az rendben hogy az ember azt képzeli ha szexel gumi nélkül valakivel és időben kihúzza a farkát a lányból, akkor ő Isten előtt mentes minden felelősségtől és bármit is “helyesen” cselekedett? Az hogy nem megyünk lopni, rabolni – még nem jóindulat. A jóindulat azt feltételezi hogy aktívan azon vagyunk hogy valamit valahogyan jól-jobban csinálhassunk,
==Miért van az rendben? Hogy az ember a következő sorrendben nézi a dolgot:
–1. Ki mondja
–2. Hogyan mondja
–3. Mit mond
–Nem teljesen felcserélt sorrendben kellene ennek lennie?
–1. Mit mond
–2. Hogyan mondja
–3. Ki mondja
–Csak mert az igazság a bolond szájából is igazság. És ha értelmesen szól, teljesen mindegy kitől halljuk, nem?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dharmamestertanitvanya.blog.hu/api/trackback/id/tr915217293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása